onsdag

Dåligt Johansson.

Då jag inte sprang igår som jag planerat så fick jag istället springa idag.
500 meters intervaller x 5 och 80 meters koordination x 3 stod på schemat.
Började med att värma upp med 2 km jogg.
Kände av mina benhinnor idag med, men sist gick ju allt som på räls så jag fortsatte med koordinationsloppen.
Efter det var det bara att bita i de längre intervallerna. Och jag måste bara säga att fy fan vad det är tråkigt med lång intervaller.

Jag är varken snabb eller stark och när det gäller uthållighet rent mentalt så måste jag vara sämst i världen.
Första intervallen gick bra, sprang 500 meter på drygt 2 minuter. Nästa intervall kändes lite jobbigare då det lutade ganska brant uppför sista 50 metrarna.
Hade en minuts vila mellan intervallerna och vid tredje började jag givetvis att fuska. Jag är så svag att jag inte ens kan springa hela sträckan, utan tillåter istället mig själv att korta av den med ca 100 meter.
Ja, inte blir man bäst på det sättet i alla fall.
Körde de två sista intervallerna på 400 meter istället och efter det värkte mena benhinnor som bara den.
Jag skulle ha joggat ner ytterligare 2 km, men benen sa ifrån och det blev endast ett varv runt kvarteret innan jag haltade mig upp för trapporna.
Totalt sprang jag drygt 4.5 km och var ute i 33 min.

Det här med att jag är svag är en sak, för det kan jag alltid förbättra, men när jag ska få ont av att springa är det inte roligt längre.
Träningsvärk är en smärta som ändå tyder på att man tagit ut sig, vilket i slutändan känns som en belöning. Men annan smärta är [trots att det inte gör jätteont] ren bestraffning. Inte nog med att jag haltat runt en stund, min framtida träning blir dessutom lidande.

Ställde in dagens spinning och tjurade en stund. Jag hoppas för mitt eget bästa att jag kan springa ytterligare två gånger den här veckan annars...

/En tjurig tjej. Det är mest på insidan av benen jag känner av smärtan och det går lixom ner mot foten.
Det är antagligen bara ett täcken på att jag utökat mina löparturen och jag hoppas att lite vila ska göra mina klena ben glada igen.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Stavnings-mamma är i farten, tecken heter det inte täcken, för det har du när du sover =) Var försiktig med dina inflammationer i benen, det kan ju tyvärr bli ännu värre.

Kram mamma

Anonym sa...

du får ont för att du har kört mycket spinning. Om du ska fortsätta köra spinning så måste du skaffa spinningskor. Jag är med sämst i världen vissa dagar det är bara att bita ihop. Om du känner dig seg och matt, kör inte slut på dig själv. Tänk på att du fortfarande är "nybörjare" och måste gå VÄLDIGT försiktigt fram!
Men skit bra att du tränar på! :) Ta det lugnt Yoie