torsdag

2 hours away.

På lördagmorgon kommer en viss liten tjej sitta i bilen och ha huvudet fullt av tankar, funderingar och förväntningar om utbildningen hon ska spendera helgen med.
I Jönköping blir det spinningutbildning i dagarna två och jag är laddad till max.
Fick ett mail från de som håller i allt och det ser mycket lovande ut :)
Allt detta betyder att jag på måndag kommer att ha så otroligt mycket mer kött på benen och att jag faktiskt är utbildad spinnininstruktör!


StudioCycling (grundkurs i spinning)

bannerAWreklamCycle


Denna roliga och effektiva träningsform har blivit en del av det permanenta utbudet på de flesta friskvårdsanläggningar. Denna kurs ger Dig de verktyg och den motivation Du behöver för att komma igång med att instruera Studio Cycling.

Målsättning med kursen
Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt utformar och leder ett säkert, roligt och effektivt program som inspirerar till fortsatt träning hos deltagarna.

Förkunskaper
Du bör vara i fysiskt god form och ha tränat regelbundet på cykelklasser i minst 6 månader.

Spinning-frilagd_Blur
Kursinnehåll 2 dagar (48 lektioner)
Lördag 10.00-17.00, söndag 10.00-17.00
- Grundläggande anatomi & fysiologi
- Grundläggande träningslära
- Cykelteknik
- Positioner och övningsval
- Instruktörsteknik
- Pedagogik och kommunikation
- Musikanalys
- Passkomposition
- Klasser i StudioCycling

Diplom
Efter godkänt praktiskt prov får Du
ett Kursintyg/Diplom.

Varje deltagare får allt detta (värde 1351kr):
- Kursmaterial, värde 395kr
- Vattenflaska, värde 59kr
- 3 st färdiga klasser på CD, värde 897kr

Kursavgift 3495kr inkl moms

Medtag:
- Anteckningsmaterial, träningskläder + ombyte
- Om du har SPD-skor är det en fördel!

----------------------------------------------
Lärare:

Cecilia Borg
Licensierad av ACE, (aerobics & personal trainer) AFAA (aerobics och personal trainer) SAFE (aerobics). Team Reebok instruktör. Cykelinstruktörs-utbildad i USA av Schwinn, Reebok, Keiser, Star Trac Precision cycling. Instruerat cykling sedan 1995. Idrottslärarutbildad på GIH. Landslagstränare aerobics 1996-99 (2 bronsmedaljer, 5 finalplatser på VM).

Henrik Bramsved
- Träningsinspiratör och internationell presentatör. AFAA-certifierad instruktör. Mångårig erfarenhet av utbildning inom gruppträning och cykling. Förmedlar träning och kunskap på ett enkelt och roligt sätt. Tävlingsmeriter i aerobics 6-faldig Svensk- och Nordisk mästare, 6:a i World Cup, 3-faldig finalist på VM. Anlitad på kurser och convent i Norden, Europa och Japan.

Mattias Andersson
Mångårig erfarenhet inom cykling såväl på landsväg och inomhus. Idrottslärarutbildad vid GIH med specialinriktning näringslära. Flerårig träning och tävling på elitnivå inom taekwondo, tyngdlyftning & rugby. Personlig tränare och massageterapeut. Instruktörsutbildad i taekwondo, tyngdlyftning, box, cycling och aerobics. Instruktör i gruppträning sedan 1999.

Anders Ingvarson
En suverän multisportkille med många års erfarenhet av (tävlings- och
studio cykling. Anders fina teknik och inspirerande sätt gör att han är en utmärkt utbildare. Han har även presenterat på flera stora convent i Norden.

Elin Wennman
Utbildad hälsopedagog, hälsoprofilbedömmare, testledare, friskvårdsmassör, personlig tränare och instruktör inom bla spinning, core, gympa, vattengympa etc. Arbetar heltid med träning som instruktör, personlig tränare, produktchef,
föreläsare och driftansvarig på World Class Slussen i Stockholm.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vad kul =) Jag ska komma och köra för dig sen när jag är i form igen. Har varit på flera dagar som dom har ordnat och dom är jätte duktiga och bra! Ha det så kul kram

Christy sa...

Ja det ska bli jätteroligt faktiskt med ordentlig utbildning i bagaget.

Ja kom sen när du spottat ut "lillebror" :)

Kram